ÅVIKEN`s egne oppskrifter tilpasset deres jern.

OPPSKRIFT

Grunnoppskrift vanlige vafler

  • 100 g. ekte smør
  • 5 dl. lettmelk
  • 4 dl. siktet hvetemel
  • 1 ts.bakepulver (kan sløyfes)
  • en liten klype salt
  • 1 ss. vaniljesukker (kan sløyfes)
  • 2 egg

Smelt smøret i en kasserolle og la den avkøle seg litt før den blandes i blandingen av det tørre.

tilsett vannet litt og litt om gangen og visp godt, slik at du får et klumpfritt røre.

Denne oppskriften er en helt vanlig grunnoppskrift som kan endres i det uendelige, kan tilesettes ost, frukt, sjokolade, vaniljeessens, mandler og andre nøtter. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Vanlige vafler kan serveres med vispet krem, rømme, brunost eller friske bær.

 

OPPSKRIFT

Glutenfrie vafler

  • 50 g. smør
  • 3 dl. Maizena maisstivelse
  • 2 ts. bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 egg
  • 3 dl. melk

Smelt smøret i en kjele og la smøret avkjøles godt. Bland de tørre ingrediensene i en romslig bolle. Tilsett melken og visp godt. Visp inn smøret og eggene.

Stekes i et ferdig oppvarmet vaffeljern. Med denne oppskriften er det viktig å vispe imellom stekingen, da maizena stivelsen vil synke ned i bollen og bli liggende på bunn.

 

OPPSKRIFT

Belgiske Vafler

  • 5 dl hvetemel
  • 1 dl. hvitt sukker
  • 4 dl. helmelk
  • 1 1/2 dl.smeltet smør
  • 3 ts. bakepulver
  • 1-2 ts. ekte vaniljesukker
  • 2 egg

Bland ingrediensene sammen i en bolle og visp godt slik at røren blir uten klumper.

La røren svelle i minimum 30 minutter før du steker vaflene i et ferdig oppvarmet belgisk vaffeljern fra Åviken.

Serveres helst varme med smeltet mørk sjokolade og vispet krem.

 

OPPSKRIFT

Grunnoppskrift krumkake

  • 4 Egg
  • 250 gr. Sukker
  • 250 gr. Melange margarin
  • 250 gr. Hvetemel
  • 250 gr. Potetmel
  • 4-5 dl Vann

Visp eggene og sukkeret til eggedosis. Smelt Melange margarin og ha dette vekselvis med vannet og melet. Stek tynne kaker i Åvikens krumkakejern, rull kakene  over en krumkakepinne mens de fortsatt er varme. Har du ikke krumkakepinne kan de også rulles for hånd.

 

OPPSKRIFT

Grunnoppskrift Goro Hverdagsgoro

  • 1 Egg
  • 5 ss Sukker
  • 333 gr. Smør
  • 500 gr. Hvetemel
  • 1ts. Vaniljesukker
  • 2 dl Fløte

Visp eggene og sukkeret til eggedosis.Smør og det tørre smuldres sammen. Alt blandes godt slik at ingrediensene binder seg godt sammen.

Sett deigen kaldt natten over.

Se ulike TESTER gjort av ÅVIKEN's vaffeljern

Trykk på bildet for å komme til testen på www.smartson.se
Trykk på bildet for å komme til testen på www.radron.se
Trykk på bildet for å komme til testen på www.icakuriren.se